Možnosti financování projektu obce Rybná nad Zdobnicí - Tomášová, Zuzana (2009)
Cílem práce bylo vypracování projektu rekonstrukce vodovodu a výstavby kanalizace pro obec Rybná nad Zdobnicí. Tento projekt by měl umožnit financování záměru obce z veřejných zdrojů, konkrétně z Programu rozvoje venkova. Teoretická část se věnuje strategickému managementu a jsou představeny dva dokumenty, Program rozvoje venkova a Operační program Životní prostředí. Oba dokumenty nabízí možnosti financování projektů zaměřených na vodohospodářskou infrastrukturu. V praktické části je vypracován projekt, který je povinnou přílohou pro žádost o dotaci z Programu rozvoje venkova.