Odlišné řízení fixních a variabilních nákladů se zaměřením na analýzu a využití bodu zvratu - Černický, Marek (2009)
Práce se zabývá rozdělením nákladů dle závislosti na objemu výkonů, tedy na náklady fixní a variabilní. Dále popisuje kalkulace vycházející z tohoto členění nákladů. Průběh nákladů je zobrazován v lineárním modelu nákladů a výnosů a při analýze bodu zvratu.