Životní pojištění a jeho role při řešení potřeb lidí ve stáří - Pirochová, Dagmar; Radová, Jarmila; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem této práce je vymezení role životního pojištění při řešení finančního zabezpečení lidí ve stáří. První část je věnována demografickému vývoji a stárnutí obyvatel, následující oddíl popisuje státní důchodový systém, jeho pilíře, nedostatky a možná řešení. Druhá část práce se týká samotného životního pojištění, jeho vymezením, popisem výhod a dělením, na které navazují samostatné subkapitoly tří typů životního pojištění -- důchodového životního pojištění, investičního životního pojištění a kapitálového životního pojištění. Jsou nastíněna vhodná připojištění k těmto produktům a odlišnosti oproti jiným možnostem zajištění na stáří finančního a kapitálového trhu. Práce je zakončena trendy a budoucností životního pojištění na českém trhu.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; životní pojištění; bakalářské práce; life insurance; bachelor's theses