Finanční struktura logistické a přepravní společnosti - Kučerová, Renata (2009)
Obsah této bakalářské práce představuje finanční struktura konkrétní společnosti. Jedná se o akciovou společnost C.S.CARGO, která patří k největším kamionovým přepravcům na území České republiky. Část této práce je věnována optimalizaci kapitálové struktury, dále jsou zde popsány nejznámější teoretické přístupy k volbě kapitálové struktury podniku. Analytická část bakalářské práce začíná nastíněním výchozího stavu finanční struktury analyzované společnosti, ze které jsou počítány průměrné náklady kapitálu. Dále je v této práci provedena analýzu vlivu, jaký by měla primární emise akcií (o různé výši) na kapitálovou strukturu podniku z hlediska vážených průměrů kapitálových nákladů.