Strategická analýza podniku - Matoušková, Irena (2009)
Tato práce na téma "Strategická analýza podniku" se zabývá analýzou vnitřních procesů, zdrojů, schopností, ale i vlivu okolí na fungování podniku. Sledovaným podnikem je stavební společnost Skanska, která působí na území České a Slovenské republiky jako holdingová společnost s centrálou ve Švédsku. Cílem práce je na základě provedených analýz a zkoumání provést doporučení pro vhodnou strategii podniku.