Nákladní lodní doprava na Labi v ČR - Chrustová, Kateřina; Novák, Radek, 1960-; Mareš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se věnuje nákladní vnitrozemské vodní dopravě na Labi v ČR. Cílem práce je nastínit její vývoj, analyzovat její výkony a postavení jak ve vnitrozemské přepravě, tak i mezinárodní. Diplomová práce poukazuje na aktuální problémy, se kterými se v současnosti tento obor dopravy potýká. Hlavním problémem je splavnění Labe na regulovaném úseku pomocí výstavby plavebního stupně Děčín, proti kterému se staví ekologičtí aktivisté. Cílem práce je proto také uvedení argumentů odůvodňujících výstavbu jezu, který je důležitý pro rozvoj vnitrozemské vodní dopravy, a na základě poznatků vyvrátit důvody proti jeho postavení.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses