Vývojové trendy v retailingu - Shelf Ready Packaging - Štěpánek, Ondřej (2009)
Tato diplomová práce se zaměřuje na progresivní obalovou techniku v retailingu, která se nazývá Shelf Ready Packaging (SRP). Cílem práce je posoudit vlastnosti a potenciál této metody a přinést pohledy klíčových zainteresovaných subjektů. Popsáno je několik typů Shelf Ready Packagingu a jsou analyzovány jejich hlavní výhody a nevýhody. V práci je stručně vysvětlen proces implementace technologie v dodavatelské firmě. Pozornost je věnována také roli logistiky v retailingu a jejím současným trendům.