Investice do profesionálních sportovních klubů - Ščiklin, Alexandr, 1982-; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Eysseltová, Sylvie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá investicemi do profesionálních sportovních klubů. Rozebírá přínosy a dopady příchodu zahraničních investorů na fungování a hospodaření profesionálních fotbalových mužstev. Zkoumá rovněž motivy, které vedou zahraniční investory ke koupi předních evropských klubů kopané. Praktická část práce přináší rozbor šesti vybraných celků anglické fotbalové Premier League pro odhalení společných rysů a odlišností v přístupech novodobých vlastníků k jejich sportovním klubům. Pozornost je věnována i investicím na trhu hráčů a do sportovní infrastruktury.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses