Finanční analýza stavební firmy KBO, s.r.o. - Kadlec, Tomáš (2008)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou stavební firmy KBO, s.r.o., ve které jsem byl 2,5 roku zaměstnán. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví podniku a poukázat na hlavní faktory jejího vývoje, dále pak navrhnout možná řešení a nastínit směr, kterým by se společnost mohla vydat. V první části se věnuji teorii a osvětlení použitých metod, v aplikační části pak dochází k odhalení hlavních příčin špatného ekonomického vývoje společnosti. V práci jsem se také krátce věnoval porovnání tradičně používaných metod a těch méně využívaných (např.metoda Pollak).V závěru vyplývají pak možné kroky potřebné ke zlepšení současného vývoje.