Finanční analýza stavební firmy KBO, s.r.o. - Kadlec, Tomáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou stavební firmy KBO, s.r.o., ve které jsem byl 2,5 roku zaměstnán. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví podniku a poukázat na hlavní faktory jejího vývoje, dále pak navrhnout možná řešení a nastínit směr, kterým by se společnost mohla vydat. V první části se věnuji teorii a osvětlení použitých metod, v aplikační části pak dochází k odhalení hlavních příčin špatného ekonomického vývoje společnosti. V práci jsem se také krátce věnoval porovnání tradičně používaných metod a těch méně využívaných (např.metoda Pollak).V závěru vyplývají pak možné kroky potřebné ke zlepšení současného vývoje.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses