Vývoj dividendové politiky v USA - Dezort, David; Marek, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce Vývoj dividendové politiky v USA se zabývá zevrubnou analýzou vývoje dividendové politiky ve Spojených státech amerických za posledních deset let. Práce začíná teoretickým výkladem hlavních cílů podniku, rozdělením výsledku hospodaření, dále pak pojmem dividenda, jejím dělením dle různých faktorů, vyhlašováním a daněním. Část textu je věnována i dividendovým teoriím a popisu základních dividendových modelů. Samotná podstata práce spočívá v analýze dividendové politiky ve Spojených státech amerických, za posledních deset let, na základě vzorku největších amerických firem kótovaných na New Yorské burze se zaměřením na výpočty závislostí dividendy na akcii a cen na akcii s dalšími finančními ukazateli. Prostorové a časové šetření spolu s fundamentální analýzou vývoje dividendové politiky vykresluje ucelený pohled na situaci dividendové politiky v USA. Závěr práce shrnuje výsledky šetření vývoje dividendové politiky, porovnává je s modelovými interpretacemi a dividendovými školami, komentuje změnu chápání dividendové politiky za doby finanční krize.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; dividendová politika; bakalářské práce; dividend policy; bachelor's theses