Hypoteční krize v USA v první dekádě 21. století - Osička, Štěpán; Brada, Jaroslav, 1964-; Čajka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem této diplomové práce je analýza současné americké hypotéční krize. Práce obsahuje čtyři kapitoly. První popisuje historický vývoj amerického hypotéčního trhu s akcentem na sekuritizaci. Druhá kapitola je věnována tržním selháním sekuritizačního procesu. Třetí kapitola pojednává o primárním hypotéčním trhu, konkrétně příčinám předešlého úvěrového boomu, rostoucích cenách nemovitostí. Dále tato kapitola také analyzuje "subprime" a "Alt-A" hypotéční trh, jejich produkty a praktiky při poskytování těchto úvěrů. Poslední kapitola je zaměřena na sekundární hypotéční trh. Jejím cílem je popsat jak "subprime" a "Alt-A" hypotéční úvěry jsou strukturovány. Případová studie nabízí příklad a také výsledky.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses