Specifika evidence dlouhodobého majetku v konkrétních podmínkách příspěvkové organizace - Straka, Michal (2009)
Diplomová práce upozorňuje na problémy, které řeší příspěvkové organizace při účtování o dlouhodobém majetku. Problematika je ilustrována na konkrétním příkladu vybrané příspěvkové organizace. Nadále je řešena možnost financování příspěvkové organizace krátkodobým bankovním úvěrem.