Ocenění Pražských vodovodů a kanalizací a.s. - Mrkos, Martin (2009)
Cílem diplomové práce je zjistit odhad tržní hodnoty společnosti Pražské vodovody a kanalizace, a.s. k 1.1.2009. V první části je uveden stručný profil společnosti, následuje popis specifik sektoru, ve kterém firma působí. Následuje strategická analýza, analýza finanční, prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Vlastní ocenění je provedeno metodou DCF Equity, alternativní metoda je metoda tržního porovnání.