Initial Public Offering - Veselý, Marek (2009)
Diplomová práce se zabývá procesem primárního úpisu akcií na burze cenných papírů. Popisuje základní fáze IPO, vyjmenovává výhody a nevýhody tohoto zdroje financování. Nastiňuje jiné alternativy, kterými firmy mohou finacovat své podnikatelské aktivity. Dále práce uvádí hlavní podmínky, které musí splnit každý uchazeč, který hodlá úspěšně vstoupit na burzu. Zmíněn je i proces primární emise dluhopisů. Praktická část popisuje historii IPO v ČR, vyjmenovává veškeré realizované primární úpisy na BCPP, a to včetně komentářů předních analytiků k jednotlivým IPO, detailního popisu vstupu každého emitenta na burzu a grafického vyjádření kurzu emise v čase v komparaci s PX indexem.