Jak čeští spotřebitelé vnímají biopotraviny - výzkum trhu biopotravin - Bártová, Lucie (2009)
Diplomová práce se zabývá výzkumem trhu biopotravin v České republice. Shrnuje obecné informace o biopotravinách, popisuje současné trendy v ekologickém zemědělství a ve spotřebě biopotravin. Práce přináší výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo postoj spotřebitelů k biopotravinám a jejich informovanost v dané oblasti. Část práce je zaměřena na rozdíly v cenách mezi biopotravinami a konvenčními potravinami.