Námořní kontejnerová přeprava z EU do USA - Machura, Petr; Novák, Radek, 1960-; Švec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce charakterizuje a analyzuje námořní přepravu z EU do USA. Zejména rozebírá námořní politiky EU a USA a jejich prioritní oblasti. Charakterizuje přístav Bremerhaven a činnosti probíhající před nakládkou kontejneru na loď. Zmíněny jsou i dvě největší rejdařské společnosti - Maersk Line a MSC - které půsbí na relaci EU - USA. Aplikační část se zaměřuje na vývoz kontejnerů z Německa do USA.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; kontejnerová přeprava; diplomové práce; container transportation; master's theses