Vliv inflace a rizik na hodnocení PPP projektů - Mora, Igor; Valach, Josef, 1933-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce pojednává o problematice způsobu zahrnutí rizik a inflace do PPP projektů. Stanovuje základní předpoklady a zásady pro identifikaci a řízení rizik v průběhu projektu a jejich vliv na hodnotu za peníze a potažmo na výši platby za dostupnost. Problematika inflace byla podrobne analyzována zejména z hlediska vlivu výše inflace na platbu za dostupnost. Závěrem práce byl vytvořen hypotetický projekt výstavby základních škol realizovaných formou PPP. Pro ověření ekonomické výhodnosti realizace formou PPP byl vytvořen finanční model, jehož výstupem byla hodnota za peníze a platba za dostupnost.
Vedoucí práce: Josef Valach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; inflace; diplomové práce; inflation (finance); master's theses