Tvorba projektů PPP v rámci ČR - Šarochová, Petra (2009)
PPP je obecně uznávaným způsobem zajištění veřejných služeb nebo veřejné infrastruktury na základě dlouhodobého smluvního vztahu, kde veřejný a soukromý sektor vzájemně sdílejí užitky a rizika vyplývající ze zajištění veřejné infrastruktury nebo veřejných služeb. Vzhledem k aktuální finanční krizi se domnívám, že problematika PPP projektů nabude na významu nejen v rámci České republiky, ale rovněž v celosvětovém měřítku. Veřejný sektor je pro soukromého partnera velmi spolehlivým smluvním partnerem. V situaci, kdy je navíc nedostatek zakázek, lze očekávat, že se prostor pro realizaci formou PPP jen zvýší. V České republice nebyl prozatím žádný PPP projekt úspěšně ukončen, důvodem může být nedostatečná informační, politická i legislativní podpora.