Finanční plánování ve společnosti Channel Crossings - Bican, Vítězslav (2008)
Tato diplomová práce se zabývá finančním plánováním. Na jedné straně jeho teoretickým uchopením a na straně druhé aplikací na konkrétní podnik, společnost Channel Crossings. Hlavním cílem práce je zhodnocení procesu finančního plánování v konkrétní společnosti a zároveň identifikace toho, jakým způsobem jsou v praxi tohoto podniku používány přístupy známé z teorie finančního managementu. Poznatky této práce by měly být využitelné jak pro zhodnocení teoretických přístupů k finančnímu plánování, tak pro vedení společnosti k přehodnocení a zkvalitnění jejich stávajícího plánovacího procesu.