Analýza ekonomické výkonnosti podniku TRW Volant a. s. - Chlebečková, Eva (2009)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické situace akciové společnosti TRW Volant v letech 2003 -- 2007 a posouzením jejího finanční zdraví rozborem vybraných ekonomických ukazatelů. V teoretické části jsou stručně popsány jednotlivé fáze finanční analýzy jako základního nástroje ekonomické analýzy a vysvětleny některé základní pojmy. Praktická část je zaměřena na bližší seznámení se společností a s odvětvím, ve kterém společnost působí, a na aplikaci teoretických analýz formou matematických výpočtů a grafických srovnání. Pro účely analýzy jsem použila např. poměrové ukazatele z oblasti rentability, likvidity, struktury kapitálu, aktivity a kapitálového trhu, hodnotový ukazatel EVA, vybrané bankrotní a bonitní modely, Du Pontův pyramidový rozklad aj. Součástí je i srovnání hodnocené společnosti s odvětvovým průměrem.