Analýza ekonomické výkonnosti podniku TRW Volant a. s. - Chlebečková, Eva; Kopalová, Helena; Čapková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické situace akciové společnosti TRW Volant v letech 2003 -- 2007 a posouzením jejího finanční zdraví rozborem vybraných ekonomických ukazatelů. V teoretické části jsou stručně popsány jednotlivé fáze finanční analýzy jako základního nástroje ekonomické analýzy a vysvětleny některé základní pojmy. Praktická část je zaměřena na bližší seznámení se společností a s odvětvím, ve kterém společnost působí, a na aplikaci teoretických analýz formou matematických výpočtů a grafických srovnání. Pro účely analýzy jsem použila např. poměrové ukazatele z oblasti rentability, likvidity, struktury kapitálu, aktivity a kapitálového trhu, hodnotový ukazatel EVA, vybrané bankrotní a bonitní modely, Du Pontův pyramidový rozklad aj. Součástí je i srovnání hodnocené společnosti s odvětvovým průměrem.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses