Světová banka - vznik, organizace a kritika - Doležal, Jiří; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Papoušková, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce pojednává o Světové bance, jejím založení, její organizaci a o kritice, kterou vyvolává. V první části jsem se soustředil na cíle a založení Světové banky, na její historické kořeny a problémy. Ve druhé rozebírám pozadí jejího založení a počátky fungování. Třetí část obsahuje její organizaci, financování, projekty a spolupráci s Mezinárodním měnovým fondem. Ve čtvrté části je analýza kritiky banky. Pátá část obsahuje zhodnocení vlivu bohatých zemí a dělbu moci ve Světové bance.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses