Společný regionální operační program EU - Šindlerová, Zuzana; Urbánek, Václav; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Hodnocení dopadů existence a fungování regionální politiky Evropské unie je často diskutovaným, nicméně stále nevyřešeným problémem. Z rozpočtu EU jsou v rámci této politiky vynakládány prostředky s nezřídka velmi pochybným efektem. Tato práce nabízí nahlédnutí do systému čerpání prostředků ze strukturálních fondů v rámci Společného regionálního operačního programu, jenž spolu s dalšími operačními programy přispíval v České republice k naplňování cílů regionální politiky EU v období let 2004 -- 2006. Na pozadí vývoje a charakteristiky Evropské regionální (strukturální) politiky je pak podrobně analyzován projekt realizovaný pod hlavičkou již zmíněného operačního programu ve městě Šternberku. Analýza se zabývá především kritérii pro úspěšné zažádání o dotaci a také volbou objektivních ukazatelů k následné kontrole výstupů. V konečném důsledku práce odhaluje některé z dopadů uskutečněného projektu na život v obci a také navrhuje, které ukazatele by měly být dnes a v budoucnu sledovány pro jeho vyčerpávající vyhodnocení.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; regionální politika; strukturální fondy; bakalářské práce; regional policy; structural funds; bachelor's theses