Zemědělské pojištění českém pojistném trhu - Novotný, Marek (2009)
Tématem této bakalářské práce je zemědělské pojištění na českém pojistném trhu. Popisuje výskyt a podobu rizik v zemědělství a zemědělské pojištění jako jeden ze způsobů ochrany proti nim. Zmíněn je historický vývoj zemědělského pojištění na území dnešní České republiky, podrobněji je rozebrána obecná charakteristika a podoba pojištění plodin a hospodářských zvířat v posledních deseti letech. Další část práce je zaměřena na státní podporu zemědělského pojištění prováděnou v České republice Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem. Nejrozsáhlejší část práce tvoří rozebrání a srovnání pojistných podmínek pojištění plodin a hospodářských zvířat tří nejvýznamnějších pojistitelů na trhu zemědělského pojištění v České republice (České pojišťovny a.s., Generali Pojišťovny a.s., Agra pojišťovny).