Zemědělské pojištění českém pojistném trhu - Novotný, Marek; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem této bakalářské práce je zemědělské pojištění na českém pojistném trhu. Popisuje výskyt a podobu rizik v zemědělství a zemědělské pojištění jako jeden ze způsobů ochrany proti nim. Zmíněn je historický vývoj zemědělského pojištění na území dnešní České republiky, podrobněji je rozebrána obecná charakteristika a podoba pojištění plodin a hospodářských zvířat v posledních deseti letech. Další část práce je zaměřena na státní podporu zemědělského pojištění prováděnou v České republice Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem. Nejrozsáhlejší část práce tvoří rozebrání a srovnání pojistných podmínek pojištění plodin a hospodářských zvířat tří nejvýznamnějších pojistitelů na trhu zemědělského pojištění v České republice (České pojišťovny a.s., Generali Pojišťovny a.s., Agra pojišťovny).
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; státní podpora; bakalářské práce; government aid; bachelor's theses