Administrativní náročnost veřejných výdajových programů v ČR - Moravcová, Jana (2009)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou administrativní náročnosti autorkou vybraných veřejných výdajových programů v podmínkách České republiky. Práce obsahuje jednak teoretické aspekty veřejných výdajových programů, dále pak stručnou charakteristiku typů výdajových programů, se kterými se lze v ČR setkat a především popisuje metodiky hodnocení veřejných výdajů se zaměřením na kritérium administrativní náročnosti programů. Z hlediska tohoto ukazatele je provedena analýza a komparace tří výdajových programů z oblasti životního prostředí -- Operačního programu Životní prostředí, Programu stabilizace lesa v Jizerských horách a na Ještědu pro opatření týkající se oblasti Jizerských hor a Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie -- část A (EFEKT). V závěru jsou interpretovány výsledky analýzy a porovnána administrativní náročnost programů.