Administrativní náročnost veřejných výdajových programů v ČR - Moravcová, Jana; Pavel, Jan, 1978-; Pavel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou administrativní náročnosti autorkou vybraných veřejných výdajových programů v podmínkách České republiky. Práce obsahuje jednak teoretické aspekty veřejných výdajových programů, dále pak stručnou charakteristiku typů výdajových programů, se kterými se lze v ČR setkat a především popisuje metodiky hodnocení veřejných výdajů se zaměřením na kritérium administrativní náročnosti programů. Z hlediska tohoto ukazatele je provedena analýza a komparace tří výdajových programů z oblasti životního prostředí -- Operačního programu Životní prostředí, Programu stabilizace lesa v Jizerských horách a na Ještědu pro opatření týkající se oblasti Jizerských hor a Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie -- část A (EFEKT). V závěru jsou interpretovány výsledky analýzy a porovnána administrativní náročnost programů.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses