Ekonomická analýza podniku Česká unigrafie, a.s. - Krajňák, Jakub (2009)
Ako tému bakalárskej práce som si zvolil ekonomickú analýzu podniku Česká Unigrafia, a.s. Zameral som sa na výpočet a interpretáciu ukazovateľov rentability (vrátane DuPontovho rozkladu), aktivity, likvidity a zadĺženosti. Taktiež som analyzoval podnik z pohľadu dodržiavania bilančných pravidiel, ďalej horizontálnej a vertikálnej analýzy a taktiež som previedol hodnotenie podniku na základe banktrotných modelov, ako napríklad Altmanov index a pod. Ďalšími časťami mojej práce boli ešte analýza pracovného kapitálu, prevádzkovej páky, nákladovej funkcie, produktivity, analýzy zásob a porovnanie s oborom.