Subprime Mortgage Crisis in the USA - Kovalenko, Olha (2009)
Táto bakalářská práce se zabývá situaci na hypotečním trhu USA, jeho charakteristikami a vlastnostmi, dále popisuje jakými etapy prochází proces převedení nelikvidních cenných papírů do likvidních (hypotečních zástavních listů),jak probíhal narůst spekulační bubliny na trhu s nemovitostmi a jak k tomu přispívali jednotliví aktéři na tomto trhu, a nakonec uvádí důsledky hypoteční krize v USA a její ničivé dopady na světovou ekonomiku.