Subprime Mortgage Crisis in the USA - Kovalenko, Olha; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Táto bakalářská práce se zabývá situaci na hypotečním trhu USA, jeho charakteristikami a vlastnostmi, dále popisuje jakými etapy prochází proces převedení nelikvidních cenných papírů do likvidních (hypotečních zástavních listů),jak probíhal narůst spekulační bubliny na trhu s nemovitostmi a jak k tomu přispívali jednotliví aktéři na tomto trhu, a nakonec uvádí důsledky hypoteční krize v USA a její ničivé dopady na světovou ekonomiku.
Vedoucí práce: Viktor Šoltés
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; vyvlastnění; bakalářské práce; expropriation; bachelor's theses