Životní pojištění a jeho role ve financování bydlení - Chudá, Klára (2009)
Práce pojednává především o financování bydlení a zaměřuje se na možné přístupy dosažení tohoto cíle. Má tří hlavní a podstatné části. První část jsem věnovala obecné charakteristice životního pojištění a jejích druhů. Také jsem zde uvedla propojení životního pojištění a hypotéky. V druhé, nejobsáhlejší části jsem se zabývala zmíněným financováním bydlení a to především úvěry. Podrobněji jsem rozebrala oblast úvěrů ze stavebního spoření a hypotečních úvěrů. A nakonec třetí část je věnována shrnutí a vyznačení důležitosti existence životního pojištění v propojení s financováním bydlení.