Životní pojištění a hypotéka - Hübnerová, Petra (2009)
Tato práce se zabývá životním pojištěním ve spojení s hypotékou. První část se obecně zaměřuje na hypoteční úvěry. Věnuje se základním náležitostem, které jsou nutné při podání žádosti o hypoteční úvěr. Změnám, které nastaly v důsledku finanční krize při žádostech o hypoteční úvěr. Druhá část se obecně zaměřuje na životní pojištění. Pojednává o základních produktech životního pojištění, vývoji životního pojištění a o státní podpoře životního pojištění. Třetí část se zabývá spojením životního pojištění a hypotéky. Ukazuje výhody a nevýhody tohoto spojení. Závěr práce porovnává různé druhy hypotečních úvěrů na modelovém příkladě. Ukazuje finanční dostupnost jednotlivých hypotečních úvěrů.