Životní pojištění a hypotéka - Hübnerová, Petra; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce se zabývá životním pojištěním ve spojení s hypotékou. První část se obecně zaměřuje na hypoteční úvěry. Věnuje se základním náležitostem, které jsou nutné při podání žádosti o hypoteční úvěr. Změnám, které nastaly v důsledku finanční krize při žádostech o hypoteční úvěr. Druhá část se obecně zaměřuje na životní pojištění. Pojednává o základních produktech životního pojištění, vývoji životního pojištění a o státní podpoře životního pojištění. Třetí část se zabývá spojením životního pojištění a hypotéky. Ukazuje výhody a nevýhody tohoto spojení. Závěr práce porovnává různé druhy hypotečních úvěrů na modelovém příkladě. Ukazuje finanční dostupnost jednotlivých hypotečních úvěrů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; životní pojištění; bakalářské práce; life insurance; bachelor's theses