Analýza personální práce (personálních činností) - Stránská, Michaela (2009)
Záměrem bakalářské práce je za pomoci pozorování a dotazování analyzovat personální činnosti v rodinné firmě GRUND a. s. Konkrétně se jedná o následující činnosti: vytváření a analýza pracovních míst, plánování lidských zdrojů, získávání a výběr pracovníků, přijímání a adaptace pracovníků, řízení pracovního výkonu a hodnocení pracovníků, vzdělávání a rozvoj pracovníků a odměňování pracovníků. Jde o to zjistit, jakým způsobem jsou jednotlivé činnosti ve firmě prováděny, jaké jsou zažité postupy při řešení určitých situací souvisejících s personální prací a zda by bylo možné nějakým způsobem zefektivnit celou oblast personalistiky.