Priciny financni krize 2007-8 - Kůs, David (2009)
V této bakalářské práci se zabývám možnými příčinami finanční krize 2007-8. Rozebírám problematiku teorie hospodářského cyklu, teorie spekulativních bublin na trzích aktiv, sekuritizace, inovací a regulace finančního trhu, trhu nemovitostí a hypotečních úvěrů. Poznatky ekonomické teorie doplňuji prvky davové psychologie, která ovlivňuje rozhodování ekonomických subjektů. Ve své práci převážně vycházím z poznatků rakouské ekonomické školy.