Priciny financni krize 2007-8 - Kůs, David; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V této bakalářské práci se zabývám možnými příčinami finanční krize 2007-8. Rozebírám problematiku teorie hospodářského cyklu, teorie spekulativních bublin na trzích aktiv, sekuritizace, inovací a regulace finančního trhu, trhu nemovitostí a hypotečních úvěrů. Poznatky ekonomické teorie doplňuji prvky davové psychologie, která ovlivňuje rozhodování ekonomických subjektů. Ve své práci převážně vycházím z poznatků rakouské ekonomické školy.
Vedoucí práce: Viktor Šoltés
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses