Principy fungování internetových komunit - Vrba, Jaroslav; Mišurec, David; Košárek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá internetovými komunitami, ukazuje jejich principy fungování a porovnává nejvýznamnější z nich. Cílem práce je vysvětlit, jakým způsobem internetové komunity fungují. Porovnává jejich vlastnosti a umožňuje čtenáři udělat si názor na každou z nich. Internetové komunity jsou porovnány jak z globálního, tak i z hlediska České republiky. Práce se zaměřuje na jejich funkce, výhody a zároveň rizika, jaká uživateli internetových komunit hrozí včetně možností ochrany před nimi. Autor přikládá i vlastní výzkum v podobě dotazníku, se kterým konfrontuje vnímání rizik uživatelů sociální sítě Facebook. V neposlední řadě je nastíněn ekonomický faktor komunitních serverů, jejich výdaje a způsob hrazení, případně zisk.
Vedoucí práce: David Mišurec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; sociální sítě; bakalářské práce; social networks; bachelor's theses