Vývoj daňových struktur zemí Evropské unie od roku 1990 - Tydlačková, Ivana; Kubátová, Květa, 1952-; Květa, Kubátová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce obsahuje zhodnocení vývoje daňových struktur ve vybraných pěti zemích Evropské unie od roku 1990 až po současnost. Jedná se o Českou republiku, Řecko, Slovensko, Švédsko a Velkou Británii. Součástí práce je teoretický úvod, ve kterém jsou uvedeny základní poznatky o daňové kvótě, daňovém mixu, daňových reformách a faktorech, které mají vliv na daňové výnosy států. Hlavním cílem práce je popsat vývoj daňové kvóty a daňových mixů jednotlivých zemí. Následně je v práci zařazena komparace a zhodnocení vývoje celkově a jsou stanoveny trendy, jakými se daňová kvóta a daňový mix vyvíjí.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; Velká Británie; Slovensko; Řecko; Švédsko; bakalářské práce; Great Britain; Slovakia; Greece; Sweden; bachelor's theses