Využití metody UCP (Use Case Point Analysis) k odhadům pracnosti vývoje SW - Staněk, Miroslav (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá přehledem vybraných metod k odhadování pracnosti vývoje SW (Software). Cílem práce je přiblížení a vysvětlení postupu výpočtu některých metod, přičemž hlavní důraz je kladen na metodu UCP a další metody založené na modelu. Zmíněná metoda UCP je v této práci aplikována na praktickém příkladu, jehož realizace přináší pochopení principu nastavení jednotlivých vah faktorů a demonstruje vliv všech faktorů na výsledný odhad pracnosti. Veškeré informace o metodách jsou použity na základě předchozího důkladného studia dostupné literatury a informačních zdrojů. Získané znalosti jsou taktéž použity při realizaci praktického příkladu.