Využití metody UCP (Use Case Point Analysis) k odhadům pracnosti vývoje SW - Staněk, Miroslav; Stanovská, Iva; Zelenka, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá přehledem vybraných metod k odhadování pracnosti vývoje SW (Software). Cílem práce je přiblížení a vysvětlení postupu výpočtu některých metod, přičemž hlavní důraz je kladen na metodu UCP a další metody založené na modelu. Zmíněná metoda UCP je v této práci aplikována na praktickém příkladu, jehož realizace přináší pochopení principu nastavení jednotlivých vah faktorů a demonstruje vliv všech faktorů na výsledný odhad pracnosti. Veškeré informace o metodách jsou použity na základě předchozího důkladného studia dostupné literatury a informačních zdrojů. Získané znalosti jsou taktéž použity při realizaci praktického příkladu.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; software; bakalářské práce; software; bachelor's theses