Vývoj struktury devizového trhu v České republice - Kučera, Lukáš; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Devizový trh v České republice ve formě, jak ho známe dnes, dlouho neexistoval. Začal se vyvíjet až po pádu socialismu a musel dohnat vše, co měl trh světový již za sebou. Bylo nutné projít několika fázemi, které byly pro vývoj velmi specifické. Stejně tak se měnila i struktura trhu, a to především z hlediska instrumentů zde obchodovaných. Na počátku byl zájem pouze o operace spotové, čím více se však trh vyvíjel a dostával nový ráz, stávaly se terčem zájmu operace termínované, tzv. měnové deriváty. Dnes se tedy setkáváme nejčastěji s obchody sjednávanými za účelem spekulace, zajištění, či jen z prosté nutnosti likvidního dostatku cizí měny. Těmito obchody můžou být například outright forwardy, FX swapy, měnové opce či futures.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses