Ekonomické dopady implementace Kyotského protokolu v rámci EU - Pončíková, Martina (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení systému obchodování s emisemi skleníkových plynů. Ochrana ovzduší je v současnosti již celosvětovým problémem a v této souvislosti byla vytvořena celá řada právních norem a mezinárodních úmluv. Jakýmsi vyústěním těchto snah je vznik mechanismu pro obchodování s emisními povolenkami. Cílem práce je pak okomentovat a zhodnotit vývoj a celkovou funkčnost systému, jeho efektivitu. Problematika je analyzována z pohledu společnosti ČEZ, a.s.