Finanční analýza Danone a.s. - Andělová, Irena (2009)
Tato práce provádí finanční analýzu společnosti Danone a.s. v letech 2003 až 2007 z pohledu externího analytika. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy, které jsou použity v praktické části. Praktická část obsahuje horizontální a vertikální analýzu, analýzu poměrových ukazatelů, čistý pracovní kapitál, analýzu cash flow, rozklad ukazatele ROE, modely predikce finanční tísně, porovnání s odvětvím a se dvěma vybranými konkurenty.