Finanční analýza společnosti Lázně Teplice v Čechách, a.s. - Nováková, Pavla (2009)
Hlavním cílem této bakalářské práce je na základě finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti Lázně Teplice v Čechách, a.s. v letech 2004 až 2007. Jedná se o finanční analýzu z pohledu externího uživatele. K posouzení finanční situace společnosti byla použita horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, poměrová analýza a některé vícerozměrné modely predikce finanční tísně. Součástí práce je i odvětvové srovnání s vybranými lázeňskými společnostmi v ČR.