Ověřování normality rozdělení - Zimmerhaklová, Tereza; Jarošová, Eva, 1952-; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem mé bakalářské práce na téma "Ověřování normality" je podat přehled různých metod ověřování normality, a to jak testů, tak grafických metod, testů normality vyskytujících se ve vybraných statistických paketech a vyzkoušet účinnost testů na náhodně generovaných datech. Důležitost testování normality, jak numericky, tak graficky vychází ze skutečnosti, že mnoho statistických analýz předpokládá normální rozdělení: analýza rozptylu, t-testy nebo vícenásobnou regrese. Testování normality umožňuje učinit závěry na základě šetření výběru pro celou populaci ve vztahu s intervaly spolehlivosti a testy hypotéz.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses