Změna právní formy podnikání z živnosti na společnost s ručením omezeným - účetní souvislosti - Menčlová, Barbora; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ve své práci jsem se zabývala ukončením daňové evidence a založením společnosti s ručením omezeným. Provedla jsem základní charakteristiku daňové evidence a popsala průběh ukončení vedení daňové evidence. Dále jsem se věnovala společnosti s ručením omezeným, její charakteristice, postupu od založení ke vzniku, uvedla jsem její výhody a nevýhody, povinnosti společnosti jako účetní jednotky a objasnila možné vztahy mezi společností a společníkem. Další kapitolu jsem věnovala zahájení účetnictví a účtování na konci účetního období, včetně rozdělení zisku a výplatě podílů na zisku. V poslední části jsem na praktickém příkladě ukázala postup ukončení daňové evidence fiktivní firmy a založení společnosti s ručením omezeným jednou osobou. Zjistila jsem časovou a finanční náročnost založení.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetnictví; bakalářské práce; accounting; bachelor's theses