Financování a účetnictví občanských sdružení v konkrétních podmínkách Junák, svaz skautů a skautek ČR - Skalický, Ivan (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá neziskovým sektorem. Konkrétně je zaměřena na občanská sdružení. V teoretické části je občanské sdružení charakterizováno. Dále se teoretická část zabývá účetní legislativou a zvláštnostmi v účtování těchto organizací. Praktická část je zaměřena na aplikaci teorie v konkrétních podmínkách občanského sdružení Junák - svaz skautů a skautek ČR. Je popsána struktura tohoto občanského sdružení, jeho vnitřní předpisy. V poslední části je zanalyzováno hospodaření občanského sdružení Junák za roky 2006-2009.