Financování a účetnictví občanských sdružení v konkrétních podmínkách Junák, svaz skautů a skautek ČR - Skalický, Ivan; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá neziskovým sektorem. Konkrétně je zaměřena na občanská sdružení. V teoretické části je občanské sdružení charakterizováno. Dále se teoretická část zabývá účetní legislativou a zvláštnostmi v účtování těchto organizací. Praktická část je zaměřena na aplikaci teorie v konkrétních podmínkách občanského sdružení Junák - svaz skautů a skautek ČR. Je popsána struktura tohoto občanského sdružení, jeho vnitřní předpisy. V poslední části je zanalyzováno hospodaření občanského sdružení Junák za roky 2006-2009.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; jednoduché účetnictví; neziskový sektor; účetnictví; bakalářské práce; single-entry bookkeeping; nonprofit sector; accounting; bachelor's theses