Uplatnění metody benchmarking v rámci Facility management - Jiroutová, Monika (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti využití benchmarkingu v oboru facility management. V teoretické části vysvětluje základní charakteristiky a souvislosti obou pojmů a specifika procesu benchmarkingu právě ve facility managentu. V praktické části je pak tento postup aplikován na deset společností poskytujících podpůrné služby. Každá ze společností je nejdříve představena a dále jsou na základě řady ukazatelů společnosti srovnány. Na výsledcích provedené analýzy lze demonstrovat vývoj tohoto oboru v České republice a rozdílné strategie, kterými se jednotlivé společnosti ubírají.